Ciuperci pane

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • cca 100g faina
  • cca 100 g pesmet
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • zeama de la o lamaie
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitati.

Mod de preparare

Ciupercile se spala,se curata si se indeparteaza cu grija coditele. Palariile ciupercilor se lasa la scurs cateva minute,dupa care impreuna cu coditele se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa cateva minute deoparte pentru a se zvanta.
Astfel pregatite, ciupercile se trec prin faina,apoi prin ouale batute cu sare si piper dupa gust si prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti la foc mediu pana se rumenesc frumos si dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise