Ciuperci umplute la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 - ciuperci champinions mari
  • 3-4 - catei de usturoi
  • 1/2 - aredei rosu
  • 100g - cascaval
  • 5og - unt
  • 3 - linguri smantana
  • 1 - legatura patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala ciupercile ( fara a se curata de pielita de deasupra) si se rup cozile. Se rade cascavalul.

Cozile, ardeiul, patrunjelul si usturoiul se toaca marunt dupa care cozile, ardeiul si usturoiul se calesc in unt timp de zece minute. Dupa ce se ia de pe foc se adauga smantana, 2 linguri mari de cascaval si patrunjelul, se omogenizeaza continutul potrivindu-se de sare si piper dupa gust.

Palariile ciupercilor se sareaza si se pipereaza in interior, dupa care se umple cu compozitia obtinuta mai sus.

Intr-un vas uns cu unt se aseaza ciupercile, iar deasupra fiecareia se pune cascavalul ramas.

Se da la cuptor, incins in prealabil la 200 grade, timp de 10-15 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise