Clãtite bãnãtene

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. brânzã dulce
  • 5 ouã
  • 2 pachetele de zahãr vanelat
  • 200 ml smântânã
  • 250 gr. zahãr
  • stafide
  • unt

Mod de preparare

Reteta apartine Laurei Laurentiu, si cum sunt si eu bãnãteancã am testat-o si o recomand, deliciu absolut:)Multumim Laura!

Am pregãtit însã cu urdã pentru cã la noi nu este brânzã dulce în comert.

1) Brânza se amestecã cu 1 ou, 50 gr zahãr, stafidele si 1 plic de zahãr vanelat.

2) Pentru sos: separat gãlbenusele se freaacã cu 1 plic de zahãr vanelat, 80 gr. zahãr si smântâna si se pãstreazã.

3) Clãtitele le-am pregãtit dupã reteta mea, cu sigurantã fiecare are o retetã în familie...

4) O formã pentru cuptor se unge cu unt.

Peste se aseazã clãtitele umplute cu brânzã, se pune cubulete mici de unt peste clãtite apoi se toarnã sosul de gãlbenuse si vanilie.

Eu am ornat cu stafide si menta de ciocolatã.

Se dã la cuptor iar dupã 10 minute se pune bezeaua din cele 4 albuse bãtute spumã cu 120 gr zahãr.

Se servesc imediat:)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise