Clãtite bãnãtene

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. brânzã dulce
  • 5 ouã
  • 2 pachetele de zahãr vanelat
  • 200 ml smântânã
  • 250 gr. zahãr
  • stafide
  • unt

Mod de preparare

Reteta apartine Laurei Laurentiu, si cum sunt si eu bãnãteancã am testat-o si o recomand, deliciu absolut:)Multumim Laura!

Am pregãtit însã cu urdã pentru cã la noi nu este brânzã dulce în comert.

1) Brânza se amestecã cu 1 ou, 50 gr zahãr, stafidele si 1 plic de zahãr vanelat.

2) Pentru sos: separat gãlbenusele se freaacã cu 1 plic de zahãr vanelat, 80 gr. zahãr si smântâna si se pãstreazã.

3) Clãtitele le-am pregãtit dupã reteta mea, cu sigurantã fiecare are o retetã în familie...

4) O formã pentru cuptor se unge cu unt.

Peste se aseazã clãtitele umplute cu brânzã, se pune cubulete mici de unt peste clãtite apoi se toarnã sosul de gãlbenuse si vanilie.

Eu am ornat cu stafide si menta de ciocolatã.

Se dã la cuptor iar dupã 10 minute se pune bezeaua din cele 4 albuse bãtute spumã cu 120 gr zahãr.

Se servesc imediat:)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise