Clafoutis cu cirese

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cirese coapte,
  • 4 oua,
  • 125 g zahar pudra,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 80 g faina,
  • 250 ml lapte,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 60 g unt + 20 g pentru uns forma.

Mod de preparare

1. Spalati ciresele, rupeti-le coditele, fara sa scoateti samburii si lasati-le sa se zvante intr-un servet de bucatarie. Incingeti cuptorul la 210 grade. 2. Cerneti faina intr-un castron si adaugati sarea, zaharul si ouale. Amestecati-le bine cu o lingura de lemn si turnati laptele rece - putin cate putin (amestecand intruna) - pana ce obtineti un aluat neted si omogen. Lasati untul sa se topeasca, (fara sa-l puneti pe foc) si incorporati-l in aluat. 3. Ungeti cu unt o forma mare din lut sau portelan si turnati in ea cateva linguri de aluat. Intindeti-l pe tot fundul formei intr-un strat uniform si bagati-o la cuptor cateva clipe, doar cat sa se intareasca aluatul. 4. Scoateti forma din cuptor si asezati ciresele bine uscate pe toata suprafata aluatului. Turnati deasupra aluatul ramas si puneti din loc in loc cate-o bucatica de unt. 5. Coaceti prajitura 45 de minute, pana ce se rumeneste bine de tot. Dupa ce-o scoateti din cuptor, presarati deasupra zahar vanilat si serviti-o calduta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise