Clafoutis cu mere si fructe uscate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere, cate 2 linguri din urmatoarele fructe uscate: migdale, alune, stafide;
  • 4 oua,
  • 150 g zahar + 20 g pentru forma,
  • 2 linguri faina,
  • 20 cl frisca nebatuta (smantana dulce),
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 2 linguri rom,
  • 20 g unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°, ungeti cu unt o forma de Jena si presarati peste unt zaharul.

Curatati merele de coaja, taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa, taiati-le - din nou - felii nu prea subtiri si asezati-le pe fundul formei.

Zdrobiti (nu prea marunt) fructele uscate si presarati-le peste mere. Separat, intr-un castron, bateti bine ouale intregi cu zaharul si incorporati apoi faina cernuta, frisca nebatuta (sau smantana dulce), esenta de vanilie si romul.

Turnati usor aluatul astfel obtinut in forma si dati prajitura 45 de minute la cuptorul incins. Se serveste calduta sau rece, direct din forma in care s-a copt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise