Clafoutis cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1200 g de prune mai tari
  • 20 g de unt
  • 20 g de zahăr brun
  • 20 ml coniac/rom
  • 100 g de nuci mărunţite
  • 3 ouă
  • 50 g de zahăr
  • 70 g de făină
  • 200 ml de lapte
  • unt şi făină pentru forma de copt

Mod de preparare

Se pun în tigaie untul, 20 g de zahăr si prunele fără sâmburi, tăiate pe jumătate. Se lasă 5 minute, se toarnă coniacul şi se stinge focul.

Se unge cu unt, se presară faina într-o forma de copt. Se presară nucile măcinate.

Se toarnă prunele în formă.

Se bat ouăle întregi cu 50 g de zahăr, se amestecă făina, apoi laptele. Aluatul moale obţinut se toarnă peste prune. Se dă la copt.Eu l-am copt destul de mult ca au lasat suc prunele, dar e bun. Se consumă călduţ.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise