Clatite

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g faina,
  • 300 ml lapte,
  • 1-2 oua,
  • o lingura rom (15 ml),
  • o lingura ulei (15 ml),
  • 1/2 lingurita sare,
  • coaja de lamaie.

Mod de preparare

Intr-o oala de 1 litru se pun galbenusul, uleiul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamaie (facultativ) si se bat cu lingura ca sa se amestece; apoi se adauga faina, se amesteca bine si se freaca cu lingura pina compozitia nu mai are cocoloase. Se subtiaza cu restul de lapte, turnat cite putin la inceput, amestecind bine de fiecare data pina cind se omogenizeaza compozitia; dupa aceea, se poate pune mai mult lapte odata. Laptele se poate inlocui total sau pe jumatate cu sifon. Albusul se bate spuma tare si apoi se amesteca putin cu compozitia care va deveni spumoasa si deci mai groasa; romul o va mentine spumoasa pina la sfirsit si clatitele vor fi foarte fragede. Zahar nu se pune in compozitie deoarece se caramelizeaza repede si se vor lipi de tigaie. Pentru prima clatita care se coace, tigaia trebuie sa se unga bine pe toata suprafata. Clatitele coapte se pastreaza acoperite, intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise