Clatite aromate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 galbenuse
  • 140 g zahar
  • 2 foi gelatina
  • 250 g brinza vaci
  • 370 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 40 g unt topit
  • 100 g faina
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Galbenusele se bat cu 110 g zahar in bain-marie. Se dizolva inauntru gelatina muiata in prealabil. Se lasa sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu brinza de vaci si frisca batuta. Ouale intregi se amesteca cu laptele, coaja de lamiie, putina sare, untul topit, restul de zahar si se adauga faina. Se lasa sa stea aluatul 30min. Din acest aluat se prajesc clatite care se umplu cu crema de brinza.

Se servesc pudrate cu zahar.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise