Clatite Banatene

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru Clatite:
  • (Cred ca fiecare dintre voi aveti o reteta proprie a prepararii clatitelor)eu le-am preparat astfel:
  • -1 ou
  • -50 gr zahar
  • -300 ml lapte
  • -50 gr unt topit sau 50 ml ulei
  • -150 gr faina+/-
  • -razatura de lamaie+portocala
  • -1 lingurita praf copt
  • Mi-au iesit vreo 15 bucati,(doar 10 mi-au incaput in forma)..
  • Trebuie sa fie subtiri foile de clatite.
  • Pentru umplutura Clatitelor:
  • -500 gr branza de vaci dulce
  • -100 gr zahar tos
  • -1 ou
  • -3 linguri rase de smantana
  • -50 gr stafide
  • -coaja de lamaie+portocala.
  • Pentru Sosul de Vanilie:
  • -5 galbenusuri
  • -2 plicuri de zahar vanilat
  • -5 linguri rase de zahar tos
  • -2 linguri smantana.
  • Pentru Bezea:
  • -5 albusuri
  • -100 gr zahar tos
  • -50 gr unt pentru tapetat forma si pentru a pune cateva bucatele peste clatite..

Mod de preparare

Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea il stie..:),adica se amesteca toata ingredientele,iar la sfarsit se pune faina amestecata cu praf de copt,trebuie sa rezulte o compozitie asemanatoare smantanii lichide ..sunt sigura ca stiti voi mai bine..:)

Dupa coacerea clatitelor,pregatim umplutura:

Branza de vaci se mixeaza,se adauga oul,smantana,zaharul,stafidele,aromele..continuand sa mixam pana rezulta o compozitie omogena,numai buna de umplut clatitele..:D

Se ia fiecare foaie de clatita se intinde pe toata suprafata branza..si se ruleaza ca sarmalele..

Tapetam forma cu unt si le asezam...ideala este o forma dreptunghiulara sau patrata...a mea a fost ovala..dar na, asta sa fie problema..:))

Peste clatite punem cateva bucatele de unt..

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul , smantana si zaharul vanilinat..

Se toarna peste clatite..si dam vasul la cuptor la foc moderat pentru cateva minute..pana mixam albusurile..Albusurile se bat si ele bine cu zaharul,asezandu-se mai apoi peste galbenusuri..

Dam vasul din nou la cuptor la foc mic pana se rumeneste bine bezeaua...

Se portioneaza si se serveste cu diverse topping-uri ,zahar pudra..etc..etc..,

Le-am preferat asa simple,doar cu putina ciocolata rasa pe deasupra..:)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise