Clatite ca la Hida (scoverzi)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12-13 linguri cu varf de faina,
  • 4 oua mari,
  • 2 linguri rase de zahar,
  • un praf de sare,
  • 250 de ml de zer dulce,
  • 2 linguri de ulei,
  • un zahar vanilat,
  • coaja de lamaie rasa.

Mod de preparare

Bate foarte bine ouale si zaharul cu telul. Adauga un praf de sare si, pe rand, cele doua linguri de ulei. Amesteca bine. Pune mirodeniile. Pune o parte din faina, amesteca bine si o parte din zer. Omogenizeaza. Adauga restul de faina si restul de zer. Aluatul de clatite trebuie sa fie omogen si de consistenta smantanii subtiri.

Lasa aluatul de clatite sa stea, la rece, 30-40 de minute inainte de a le praji! Verifica daca aluatul s-a ingrosat si subtiaza-l, daca trebuie, cu putin zer, pana ajunge la consistenta potrivita. Se prajesc in tigaie bine incinsa sau pe lespide bine incinsa unde ies cele mai bune si gustoase. La prima clatita unge tigaia, apoi doar din cand in cand. Se prajesc pe ambele parti. Le poti intoarce cu un cutit cu lama lata si varful rotund (ca sa nu se rupa clatita). Pastreaza clatitele la cald pana le pui umplutura.Umplutura cea mai buna eu zic ca este silvoita(magiun) adica dulceata de prune facuta la caldare!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise