Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l lapte,
  • 8 oua,
  • 500 gr branza,
  • 5 linguri zahar + 6 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 300 ml smantana,
  • 200 gr zmeura,
  • 5 linguri ulei,
  • faina

Mod de preparare

Intai de toate am pregatit clatitele.

Am mixat ouale cu laptele, uleiul, sarea si faina (cam 10 linguri).

In tigaia pentru clatite, incinsa si unsa cu ulei, am pus un polonic din compozitie si am inceput la copt clatitele.

Am mixat branza cu 5 linguri de zahar.

Pe fiecare clatita am pus un strat generos de branza si am presarat zmeura, dupa care le-am rulat strans.

In tava pentru cuptor am pus celelalte 6 linguri de zahar si le-am caramelizat (adica le-am pus pe flacara aragazului, la foc mic pana s-a topit zaharul).

Peste zahar am asezat clatitele si am turnat smantana, dupa care am bagat tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise