Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru clatite:
  • lapte - 1 litru
  • ouă - 2,3 depinde de cîte vreţi să folosiţi
  • ulei de măsline - 3 linguri
  • făină de grâu - 300 gr
  • pentru umplutura si topping:
  • branza de vaci
  • zahar
  • esenta de rom
  • nuci tocate grosier
  • dulce de leche

Mod de preparare

Faceti clatitele amestecand ingredientele si obtinand o compozitie de consistenta unei smanatne groase.

Prajiti cate un polonic, pe amblele parti, scoateti-le..lasati-le la racorit si apoi umpleti-le.

Pentru umplutura amestecati branza cu zaharul, esenta de rom, stafidele inmuiate in rom. Omogenizati si obtineti o pasta spumoasa. Umpleti cu ea clatitele apoi le rulati sau impaturiti.

Consumati-le alaturi de niste nuci tocate grosier si dulce de leche la discretie.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise