Clatite cu branza si smantana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Clatite:
  • doua oua
  • o ceasca lapte
  • doua linguri ulei
  • faina cat sa obtii o compozitie subtire
  • pentru pudrat:
  • zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 200 g branza, 150g zahar pudra, o mana de stafide, coaja unei lamai. 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 200 ml smantana
  • ulei pentru uns tigaia
  • unt pentru uns vasul de yena

Mod de preparare

Amestec ouale cu laptele, uleiul si faina. Las compozitia sa stea 10-15 minute. Intr-o tigaie de teflon unsa cu ulei, torn cate un polonic din compozitie, intorc foaia de clatita sa se rumeneasca pe ambele parti.O presar cu zahar, la fel procedez cu fiecare.Intorc foile de clatite, astfel incat sa incep umplerea cu prima clatita coapta.

Umplutura: Incorporez branza cu zaharul,un plic de zahar vanilat, stafidele, scortisoara si coaja de lamaie. Asez clatitele umplute intr-un vas de yena uns cu unt,le acopar cu smantana, presar putin zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Le dau la cuptor pentru 10-15 minute, sau la cuptorul cu microunde pentru 5 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise