Clatite cu brinza de vaci

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 ceasca faina
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceasca smintina
  • 2 linguri ulei
  • 300 g brinza de vaci
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Din 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit 30 minute), se prepara 18-20 foi de clatite. Separat se amesteca brinza cu un ou, citeva linguri de smintina, sare si putina faina. Pe fiecare foaie de clatita se pune cite o lingurita de compozitie, se indoaie marginile si se ruleaza. Se aseaza clatitele intr-o tava, iar deasupra se toarna smintina ramasa care s-a subtiat cu putin lapte. Se presara cu brinza si se pun la cuptor la foc iute circa 30 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise