Clatite cu brinza si sos de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de 600 g capsuni congelate(fara zahar, dezghetate)
  • 1/2 cana plus 1 lingurita zahar
  • 3 linguri gem de zmeura
  • 2 oua mari
  • 2 albusuri de oua mari
  • 1 cana lapte degresat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana plus 3 linguri faina
  • 450 g brinza de vaca de 1% (degresata, scursa)
  • 1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie, se amesteca capsunile, 1/4 cana zahar si gemul de zmeura;se face un piure omogen

Intr-un mixer, se amesteca bine ouale intregi, albusurile de oua, laptele, uleiul, 1 lingurita de zahar si sarea.Se adauga 1 cana de faina si se amesteca pina se omogenizeaza. Se lasa sa stea 30 de min.

O tigaie mare care nu se lipeste, se unge cu ulei si se pune la foc potrivit. Se toarna 1/4 din aluat in tigaie, care se rasuceste ca sa se intinda pe toata tigaia. Se tine pe foc 10 sec sau pina cind partea de jos este rumenita. Se intoarce pe partea cealalta si se mai tine 5 sec pe foc. Se scoate clatita pe o farfurie captusita cu hirtie cerata. Se repeta operatiunile cu restul de aluat, separind clatitele prajite cu foi de hirtie cerata.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se unge cu ulei o tava de copt. Intr-un castron se amesteca restul de 1/4 cana de zahar, 3 linguri de faina, brinza de vaca si vanilia.

Una cite una, se asaza clatitele pe suprafata de lucru si se pun in centru 2 linguri de umplutura. Se pliaza laturile peste umplutura, apoi se ruleaza clatita. Blinelele se pun in tava de copt pregatita, cu capatul de rulare in jos. Se coc 10-15 min. sau pina cind clatita este usor crocanta.

Pentru servit, se pune sosul de capsuni in farfurie si blinelele peste.

Clatitele pot fi preparate in prealabil si tinute la congelator; se dezgheata inainte de umplere si coacere.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise