CLATITE CU CARNE DE PUI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g.carne de pui,
  • 500g.faina,
  • 800ml. lapte,
  • 3 oua,
  • 100ml.ulei,
  • 50g.unt,
  • 100g.cascaval ras,
  • 1 lingura patrunjel verde,
  • 250g.smantana,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1. Puiul se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma. Cand s-a racit, se sezoseaza puiul, iar carnea se taie marunt sau se da prin masina de tocat.

2. Din faina, lapte, 2 oua si sare se prepara coca de clatite, din care se prajesc 10 foi, intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine.

3. Carnea se amesteca cu oul, sare, piper, patrunjel verde si 50g. smantana. Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatita si se ruleaza.

4. Clatitele umplute se aseaza intr-un vas de Jena, se stropesc cu unt topit, se presara cu cascaval ras si se gratineaza la cuptor 10-15 minute, la foc iute. Se servesc cu smantana deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise