CLATITE CU CARNE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 60 g faina ,
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 40 g unt;
  • Umplutura:
  • 400 g. piept de rata ,
  • 80 g. morcovi,
  • 80 g. pere,
  • 50 g. muguri de soia,
  • 20 g. ghimbir proaspat,
  • 40 g. alune ,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • piper,
  • sare;

Mod de preparare

1.Se amesteca faina cu 125 ml. apa, oua, sare si 1/2 din unt(cealalta jumatate se foloseste la copt).

2.Carnea se taie felii subtiri, morcovul si perele tot felii subtiri, mugurii de soia se curata, ghimbirul se da prin razatoare si se amesteca cu sosul de soia.

3.Pielita de pe pieptul de rata se topeste intr-o tigaie si in ea se frige carnea.Apoi se adauga morcovul, perele, sosul de soia, se lasa sa scada dupa care se pun alunele prajite fara grasime, mugurii de soia.

4.Se toarna pe fiecare clatita si se pliaza dublu. 5.Ceapa verde se taie marunt si se presara peste clatite in momentul servirii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise