Clatite cu ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul: 250 ml lapte, 150 g faina, 2 oua, sare, ulei pt prajit.
  • Umplutura: 300 g ciuperci, 1/4 pachet unt, 1 ceapa, 50 ml vin alb, 200 g smantana, 3 linguri cascaval razuit, 1 lingura de marar, 1 lingura patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare

Batem ouale, adaugam un varf de cutit de sare, adaugam putin cate putin cantitatea de faina, apoi treptat laptele si omogenizam compozitia. Lasam aluatul sa stea 30 minute. In acest interval de timp pregatim umplutura. Ceapa si ciupercile curatate, spalate, se toaca marunt si se calesc 5 minute intro tigaie in care am pus untul. Adaugam vinul si inabusim ciupercile 15 minute pana ce acestea se inmoaie. Adaugam smantana si cascavalul razuit si amestecam pe foc mic pana se obtine un sos gros, piperam, saram dupa gust, adaugam verdeata tocata f. fin. Coacem din aluatul preparat clatite, pe care le umplem cu aceasta umplutura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise