Clatite cu ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul: 250 ml lapte, 150 g faina, 2 oua, sare, ulei pt prajit.
  • Umplutura: 300 g ciuperci, 1/4 pachet unt, 1 ceapa, 50 ml vin alb, 200 g smantana, 3 linguri cascaval razuit, 1 lingura de marar, 1 lingura patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare

Batem ouale, adaugam un varf de cutit de sare, adaugam putin cate putin cantitatea de faina, apoi treptat laptele si omogenizam compozitia. Lasam aluatul sa stea 30 minute. In acest interval de timp pregatim umplutura. Ceapa si ciupercile curatate, spalate, se toaca marunt si se calesc 5 minute intro tigaie in care am pus untul. Adaugam vinul si inabusim ciupercile 15 minute pana ce acestea se inmoaie. Adaugam smantana si cascavalul razuit si amestecam pe foc mic pana se obtine un sos gros, piperam, saram dupa gust, adaugam verdeata tocata f. fin. Coacem din aluatul preparat clatite, pe care le umplem cu aceasta umplutura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise