Clatite cu inghetata la cupe

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 100 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • scortisoara
  • esenta de lamaie
  • Inghetata,topping de fructe sau ciocolata

Mod de preparare

Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat, treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,zaharul vanilat,scortisoara,dupa care se amesteca pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.

Clatitele se ruleaza si se taie fasii exact ca taiteii . Se aseaza fasiile de clatite pe marginea cupei pastrand o parte din margini in afara cupei. De asemenea se aseaza fasii de clatite si pe fundul cupei,dupa care se adauga putina inghetata, topping de fructe sau ciocolata, din nou fasii de clatite, inghetata,topping de fructe sau ciocolata si se aduc fasiile de clatite de pe marginile cupei formandu-se un mic turnulet ,iar de jur imprejur se aseaza bucati de clatite.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise