CLATITE CU MERE - de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 500 g faina
  • 100g apa minerala
  • 200ml ulei
  • un praf de sare
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • Pt umplutura:
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 kg mere
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g stafide
  • vin alb
  • gem de caise sau orice gem va place

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ingredientele mai sus mentionate.Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie incinsa,unsa cu ulei,

Curatam merele de coaja,le taiem in felii subtiri si le fierbem in vin cat sa le acopere.Adaugam zaharul.Dupa ce sunt fierte le lasam sa se raceasca si punem scortisoara,stafidele si le amestecam bine.Aceasta umplutura de mere o amestecam cu o lingurita,doua de gem .Din aceasta compozitie punem in fiecare clatita un strat de compozitie,rulam ca un sul fiecare clatita,dar cu putina margine in interior sa nu iasa compozitia.

Le dam prin pesmet si le coacem rumen in tigaia cu ulei fierbinte.Le pudram cu zahar pudra si scortisoara.

Sunt delicioase si pot fi servite pe perioada posturilor cu toata increderea cat si la mese cu pretentii.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise