Clatite cu mere si crema nugat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 l lapte
  • 300 gr faina
  • 2-3 linguri zahar
  • coaja de lamaie (optional)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 mere
  • ulei
  • 200 gr crema de ciocolata (Nugat)

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam putin lapte apoi faina si amestecam cu un tel sa nu ramana cocolase si subtiem cu lapte. Se adauga coaja de lamaie, de data aceasta am uitat :) de obicei adaug, dar nu este neaparat, dupa preferinta. Merele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiul mare. Se adauga la compozitia de clatite. Compozitia de clatite, trebuie sa iasa ca o smantana, daca este prea groasa se poate subtia cu lapte sau chiar cu sifon.

Dupa prajirea primei foi se poate aprecia daca este nevoie de subtiat sau de ingrosat cu faina.

Pentru prajirea foilor de clatite, turnati compozitia cu polonicul, in tigaia bine incalzita si unsa cu ulei.

Aceste clatite cu mere, la servire, se pot pudra cu zahar, se pot servi cu sirop de fructe sau chiar cu fructe, sau cu diferite umpluturi. Noi am servit cu crema de nugat, daca tot ne place ciocolata :)), am uns fiecare clatita in parte si le-am rulat, sau le impachetati, fiecare dupa preferinte :).

Pofta dulce!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise