Clatite cu nuci in chateau de vin alb

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • clatite;2 oua,o lingura de zahar,esenta de vanilie,250 ml apa minerala(lapte),50 ml ulei,250 g miez de nuca maruntit
  • chateau de vin alb;4 galbenusuri,2 linguri de zahar,2 linguri de zahar vanilat,300 ml vin alb dulce

Mod de preparare

1.Se prepara din ingredientele de mai sus,cca.8 clatite care se umplu cu miez de nuca si apoi se aseaza cate doua pe farfurie.

2.Se amesteca galbenususrile cu zaharul,zaharul vanilat si vinul apoi se pun la bain marin,amestecandu-se continuu pana ce obtinem un sos aerat de consistenta unei smantani.Acest sos se toarna deasupra clatitelor,se presara deasupra miez de nuca .Se servesc reci,dupa ce au stat cca. 30 de minute la frigider.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise