Clatite cu ovaz

Ingrediente

  • (pentru 10 clatite)
  • 50 gr ovaz
  • 100 ml lapte cald
  • 2 albusuri de ou
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de scortisoara
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Inmoaie ovazul in lapte pentru o ora apoi scurge-l de laptele ramas.

Mixeaza albusurile de ou cu oul intreg, zaharul vanilat si scortisoara. Adauga ovazul zi faina,amesteca bine.

Incinge o tigaie la foc mediu. Unge tigaia cu putin ulei inainte de a praji fiecare tura de clatite. Prajeste cate 2-4 clatite deodata (depinde de marimea tigaii). Pune cate 3 linguri de aluat pentru fiecare clatita. Prajeste clatitele pe ambele parti cate 2 minute, pana s-au rumenit usor.

Servesti clatitele cu fructe (la alegere) si stropite cu miere (optional).

Mai multe retete pe blogul Laura SweetCake.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise