Clatite cu rom

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • O ceasca de faina
  • 3 oua
  • un pahar cu lapte
  • un praf de sare
  • doua lingurite de zahar
  • doua lingurite de unt
  • doua lingurite de rom
  • o lingurita de apa de flori
  • o lingura de unt topit pentru uns tigaia
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparge un ou intreg si se folosesc alte doua galbenusuri, se adauga sarea, zaharul, apa de flori, untul si laptele. Se bate totul bine cu o lingurita pina se desfac toate cocoloasele; se mai adauga untul topit, amestecind mereu. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se lasa sa se odihneasca doua ore. Inainte de a face clatitele se adauga cele doua albusuri batute spuma.

Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte pe foc potrivit. se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina de compozitie miscind repede tigaia ca sa se acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte se intoarce clatita pe ceal;alta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.

pe masura ce sunt coapte se impaturesc in patru si se tin la cald.

Se servesc indata ce sunt toate gata, presarate cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise