Clatite de mere caramelizate

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Clatite:300 gr.faina
  • sare
  • 3 oua
  • 5 dl.lapte
  • 3 linguri de ulei
  • putin zahar(optional).Umplutura:6-7 mere golden
  • sucul de la 2 portocale
  • sortisoara pudra si baton.Optional 50gr nuci sau alune macinate sau tocate marunt.200 gr.zahar galben pudra
  • sau granulat alb dupa gust.

Mod de preparare

Pt.Clatite se amesteca faina cu un varf cutit de sare.Separat se amesteca ouale,uleiul si laptele.Se toarna incet peste faina si se amesteca bine.Daca sunt prea groase se mai pune putin lapte.Se lasa cel putin 10 minute sa odihneasca.Umplutura:se curata merele de coaja si samburi,se taie felii.Se pun intr-o tigaie antiaderenta,se adauga sucul de portocale,zaharul,pudra si batonul de scortisoara,nuca.Se lasa sa caramelizeze.Se umlplu clatitele.Se decoreaza cu scortisoara,se poate servi cu frisca....Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise