Clatite gratinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 250 ml lapte
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • dulceata
  • 2-3 banane
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • unt cat o nuca
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • un pahar cu apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • scortisoara
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca din nou.Se unge o tigaie cu putin unt , se incinge iar cu ajutorul unui polonic se pune compozitie in tigaie miscand tigaia astfel incat compozitia sa acopere perfect fundul tigaii.Cand clatita s-a rumenit pe o parte se intoarce si pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta.Cand clatita este rumenita pe ambele parti se scoate din tigaie , se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un capac sau un prosop.La fel se procedeaza si cu restul de compozitie pana cand o terminam.

Cand am terminat cu "confectionarea" acestora trecem sa le umplem.Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni

peste care am pus cateva rondele de banana.

Separat pregatim urmatorul sirop:se amesteca apa cu zeama si coaja de lamaie ,scortisoara si zaharul.Se pune pe foc si se amesteca bine lasand pana se topeste zaharul .

Impaturim sub forma de sul fiecare clatita , le punem intr-o tava si turnam siropul peste ele.

Dam la cuptor pentru 8-10 min.

Servim ca atare sau pudrate cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise