CLATITE GRECESTI

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cesta ulei de masline extra virgin
  • 3-4 cesti apa calaie
  • 1 kg faina
  • 1ceasca masline negre, fara samburi, taiate in doua
  • 1 ceasca masline verzi, fara samburi, taiate in doua
  • 1 ceapa de marime potrivita, tocata marunt
  • 1 lingura maghiran, tocat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Intr-un castron mare se amesteca maslinele, maghiranul, sarea si piperul. Se dauga faina

si se amesteca bine. Se toarna câte putin apa calâie pâna se obtine un aluat potrivit.

2. Intr-o tigaie se încinge uleiul de masline. Se ia câte o lingura de aluat si se pune in uleiul încins.

Se rumenesc

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise