Clatite la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2oog faina
  • sare
  • 2 oua
  • 250ml lapte
  • 250ml apa minerala
  • 350g branza de vaci
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri jeleu de coacaze
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron faina cu sare si oua; se adauga treptat laptele si apa minerala, batand cu mixerul. Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 min. Se amesteca branza cu 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar, coaja si suc de lamaie. Intr-o tigaie se vor coace 8 clatite. Cand sunt gata se unge fiecare clatita cu cate o lingura de jeleu si 1 lingura de crema de branza. Clatitele se asaza intr-o forma de sufleu si se coc la cuptor 10 min. Se amesteca smantana cu celelalte 2 galbenusuri si o lingura de zahar si se toarna peste clatite; se mai lasa sa se coaca la cuptor 15 min. Se pudreaza cu zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise