Clatite picante umplute cu dovleac

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati) -
  • Aluatul: 3 oua,
  • 6 linguri de lapte,
  • 75 g faina,
  • 50 g unt,
  • sare,
  • 1 lingura unt pentru prajit.
  • Umplutura: 50 g seminte de dovleac,
  • 500 g miez de dovleac,
  • 2 linguri unt,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 fire salvie,
  • 125 g branza de vaci,
  • 1 galbenus,
  • sare,
  • piper,
  • 200 g smantana acrisoara,
  • grasime pentru uns forma.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si, cand aluatul e gata, se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute, dupa care se fac 6 clatite subtiri si se prajesc, pe rand, in unt (putin) intr-o tigaie de teflon (diametrul 18 cm). Apoi se prepara umplutura. Semintele de dovleac (cojite) se rumenesc intr-o tigaie - fara grasime - si se lasa sa se raceasca. Se da miezul pe razatoarea mare si se prajeste in unt incins circa 3 minute. Se adauga usturoiul presat si salvia taiata fasii si se mai lasa sa se prajeasca 1-2 minute. Cand s-au racit, se amesteca bine dovleacul prajit (cu usturoi si salvie) cu branza, galbenusul si semintele rumenite si se gusta de sare si piper. Smantana batuta bine se toarna intr-o forma (termorezistenta) unsa cu putin unt sau ulei in care se asaza apoi una langa alta clatitele umplute in prealabil cu compozitia de dovleac si branza, si rulate (cu marginile indoite spre interior). Se baga in cuptor si se coc circa 20 de minute la 200°C. Se pot presara - eventual - cu piper macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute - dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise