Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • 500 ml lapte
  • 150-250 ml apa minerala
  • 300 gr faina
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar (sau fructoza daca faceti reteta pentru cineva care are diabet)
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa coaja de portocala macinata
  • 1/2 lingurita rasa coaja de lamaie macinata
  • 200-300 gr gem pentru umplut clatitele

Mod de preparare

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru ca m-am intors cu forte proaspete din vacanta, astazi am pregatit clatite si cateva pancakes cu dragoste.

Aceste clatite se pot servi si de catre cei care sufera de diabet, daca folosim fructoza, in loc de zahar, si gem cu continut redus de zahar (Light). Totusi, mare atentie la cantitatea consumata deoarece clatitele mai au in compozitie alte ingrediente care contin carbohidrati.

Se bat cele 4 oua cu mixerul si se adauga un varf de cutit de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continure inca appx 2 minute, pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga mirodeniile si uleiul si apoi laptele alternativ cu faina (faina-lapte-faina-lapte-faina) si se mixeaza doar pana cand toate ingredientele sunt incorporate. La final se adauga 150 ml apa minerala. Compozitia rezultata trebuie sa fie de consistenta unui iaurt de baut.

Se incinge o tigaie cu putin ulei si se prajesc pe ambele parti clatitele. Pentru a turna compozitia se foloseste ca masura un polonic. In acest fel se obtin clatite de aceleasi dimensiuni. Se scurge uleiul din tigaie inainte de a turna fiecare portie de compozitie. Spre final se mai adauga putina apa minerala daca se observa ca a ramas compozitie prea groasa sau se foloseste o forma de pancakes pentru putina varietate.

Nu cred ca mai este necesar sa explic in continuare cum am ajuns la rezultatul final. Daca va aruncati o privire pe pozele atasate veti intelege exact care sunt etapele de parcurs. Suna ca o tema pentru acasa. Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise