Coaste de porc cu sos

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 700 g coaste de porc
  • 12 lingurite de zahar maro
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite chilli pudra
  • 2 lingurita de condimente amestecate (piper, ceapa , cimbru, etc)
  • 230 ml vin alb
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura miere

Mod de preparare

Se combina intr-un castronel sau intr-o cescuta condimentele, apoi se toarna intr-un borcanel de condimente care are capacul cu gauri. Se pun condimentele si se freaca coastele generos cu acest amestec. Pe partea cu carne se pun mult mai multe condimente. Se invelesc coastele in folie de aluminiu si se dau la frigider minim o ora. Bucata de folie trebuie sa fie dreptunghiulara, putin mai lunga decat coastele; se asaza coastele cu partea cu carne in sus si se invelesc in folie bine de tot. Aveti grija ca folia sa nu fie gaurita.

Se da drumul la cuptor. Intr-o cana se amesteca vinul cu otetul si mierea. Se pun la microunde 1 minut, la temperatura maxima. Se desface un capat pe unde se toarna lichidul. Se inclina putin tava ca sa se imprastie uniform lichidul in interior. Se da la cuptor timp de 2 ore si jumatate-3 ore. In tot acest timp nu se umbla la cuptor.

Dupa ce s-a scos tava din cuptor se toarna sosul format intr-o craticioara si se pune la foc mic. Se amesteca din cand in cand pana se evapora vinul si se ingroasa. Se desface folia, se ung coastele cu acest sos si se pun la grill. Se lasa pana incep sa se caramelizeze, se vede cum incepe sa formeze bule, apoi se scot si se servesc cu sosul ramas. Nu plecati de langa aragaz pana nu e gata (dureaza 7 minute). Pofta buna, sunt delicioase!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise