Cocurei ca in Maramures

Reteta de cocurei ca in Maramures. Cocurei ca in Maramures reteta traditionala. Retete din Maramures.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina de malai
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lingura zahar
  • o jumatate de lingurita sare
  • o jumatate de lingurita bicarbonat
  • 1 cutie lapte bătut (490 ml)

Mod de preparare

Malaiul se pune intr-un bol, dupa care se adauga restul ingredientelor.

Se amesteca pana se obtine o coca groasa.

Se unge tigaia cu ulei apoi se ia cate o ligura de compozitie si se pune la prajit.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta traditionala din Maramures ”Cocurei” a fost oferita de Complex Lostrita, din Blidari, judetul Maramures si a fost preparata de Dan Silviu Boerescu de la Bucatarescu.ro, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”. Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise