COD CU CIUPERCI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pesti cod potriviti (1 kg.aproximativ)
  • o conserva de ciuperci sau
  • 500 de gr. ciuperci proaspete
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 4 catei de usturoi10 -15 masline
  • o lamaie
  • sare
  • piper sau condimente pt. peste
  • o legatura patrunjel
  • un pahar de vin alb

Mod de preparare

Se taie pestele bucati,se adauga zeama de la lamaie peste el piper (sau condimente pt. peste) si se lasa 10 minute.In acest timp se pregatesc ciupercile care se taie felii prazul taiat rondele ,se zdrobeste usturoiul se amesteca vinul cu pasta de tomate.

Se aduga pestele in tava de cuptor se pun peste el prazul,ciupercilesi putin condiment ca am pus deja pe peste, se da la cuptorul incins in prealabil si se lasa 10 minute .In acest timp se oparesc maslinele si se pun peste peste cu pasta de tomate dizolvata cu vin usturoiul se da la cuptor inca 10 minute ,se scoate si se presara cu patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise