Cod cu fasole uscata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod (a 150 g),
  • 2 rosii,
  • 1 ardei iute rosu (mic),
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • piper.
  • Pentru garnitura: 200 g fasole uscata,
  • 1 ceapa,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1 crenguta de cimbru,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • piper,
  • sare.

Mod de preparare

Inmuiati fasolea cu o seara inainte in apa rece.

Scurgeti-o (a doua zi), puneti-o intr-o cratita impreuna cu o ceapa curatata, foaia de dafin si crenguta de cimbru, acoperiti-o cu apa si puneti-o pe foc. Lasati-o sa fiarba aproximativ 50 de minute (din momentul cand da in clocot) si scurgeti-o din nou.

Puneti fasolea inapoi in cratita, sarati-o, piperati-o si turnati peste ea o lingura de ulei.

# Intre timp, incingeti cuptorul la 210gr..

Spalati si zvantati rosiile si ardeiul iute. Taiati rosiile in doua si indepartati semintele prin presare usoara. Curatati ardeiul de nervuri si seminte si taiati-l fasii. Curatati cealalta ceapa si taiati-o rondele.

Asezati rondelele de ceapa pe fundul unei forme termorezistente. Puneti peste ele cele patru fileuri de cod, jumatatile de rosii si fasiile de ardei iute. Adaugati sare, piper si dati pestele 20 de minute la cuptorul incins.

Serviti-l cald, impreuna cu salata de fasole.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise