Cod cu sos de marar si mustar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Peste
  • 750 g file de cod
  • 1 cubulet de unt
  • sare si piper
  • Sos
  • 25 g unt
  • 3 linguri rase de faina
  • 250 ml supa de peste
  • 1/2 lingurita de otet
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita cu varf cu zahar
  • 3 linguri de marar tocat
  • 1 lingurita mustar „whole grain” sau Dijon
  • cateva feliute de lamaie pentru servit

Mod de preparare

Se da pestele cu sare si piper, se unge cu untul topit in prealabil si se prajeste la broiler, grill sau in tigaia de teflon 5-10 minute pana este gata. Se tine la cald.

Intr-o craticioara (500 ml-1 l) se topeste untul, se pune faina si se amesteca pe foc un minut pana dispar cocoloasele. Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza supa. Se mai fierbe cateva minute amestecand mereu.Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza mustarul, mararul, otetul si zaharul. Se pune sare daca nu are suficienta.

Se adauga in sos si galbenusurile batute. Se pune din nou pe foc mic si se fierbe inca un minut.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise