Cod cu sos de marar si mustar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Peste
  • 750 g file de cod
  • 1 cubulet de unt
  • sare si piper
  • Sos
  • 25 g unt
  • 3 linguri rase de faina
  • 250 ml supa de peste
  • 1/2 lingurita de otet
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita cu varf cu zahar
  • 3 linguri de marar tocat
  • 1 lingurita mustar „whole grain” sau Dijon
  • cateva feliute de lamaie pentru servit

Mod de preparare

Se da pestele cu sare si piper, se unge cu untul topit in prealabil si se prajeste la broiler, grill sau in tigaia de teflon 5-10 minute pana este gata. Se tine la cald.

Intr-o craticioara (500 ml-1 l) se topeste untul, se pune faina si se amesteca pe foc un minut pana dispar cocoloasele. Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza supa. Se mai fierbe cateva minute amestecand mereu.Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza mustarul, mararul, otetul si zaharul. Se pune sare daca nu are suficienta.

Se adauga in sos si galbenusurile batute. Se pune din nou pe foc mic si se fierbe inca un minut.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise