Cod la cuptor cu sos pesto

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (4portii):4 rosii prunisoare
  • taiate felii
  • 2 dovlecei taiati in lungime
  • 4 fileuri de cod
  • curatate de pielite(circa 125gr. fiecare)
  • 4 linguri sos pesto proaspat; pentru servit:4 felii groase de paine
  • 1 catel de usturoi
  • taiat in doua
  • ulei de masline
  • pentru stropit
  • felii de lamaie
  • salata verde asortata
  • piper negru;

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C(semnul6). Se unge o tava de copt cu ulei si se aseaza feliile de rosii pe 4 rinduri. Deasupra se aseaza dovleceii si apoi fileurile de cod. Se toarna sosul pesto, se presara piper negru proaspat macinat si se da la cuptor timp de 15-20min. pana cand pestele se patrunde complet- aceasta depinde de grosimea fileului-.Pentru servit , se prajesc feliile de paine pe ambele fete si se freaca cu partea taiata a usturoiului. Dupa aceea, se stropeste codul cu ulei de masline si se aseaza pe farfurie exact in aceasi ordine- codul, rosiilesi dovleceii. Se serveste cu o garnitura de salata verde asortata si cu felii de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise