Cod portughez

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita zahar,
  • 2 lingurite otet de vin,
  • 1 varf de cutit piper negru,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 250 g rosii oparite,
  • curatate de coaja si taiate marunt,
  • 1 catel de usturoi presat,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Pentru garnisit: felii de lamaie,
  • 1 lingura patrunjel verde taiat mai mare,
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 1 catel mic de usturoi tocat marunt.

Mod de preparare

Se pun fileurile de peste alternand cu cate un strat de sare intr-un castron si se lasa sa se patrunda peste noapte sau cel putin 6 ore.

Se scurg, se zvanta si se aseaza intr-o cratita mare, nu prea adanca.

Separat, se amesteca la foc potrivit zaharul, otetul si piperul pana ce zaharul devine maroniu.

Se adauga ceapa, rosiile, usturoiul si foaia de dafin, si cand sosul incepe sa fiarba, se toarna fierbinte peste fileurile de cod. Se pun din nou pe foc si se lasa sa fiarba cel putin doua minute, avand grija ca pestele sa nu se prinda de fundul cratitei.

Se ia vasul de pe foc, se rastoarna pestele si sosul pe un platou, se indeparteaza dafinul si se lasa sa se raceasca.

Inainte de a servi pestele, se toarna peste el zeama de lamaie si se garniseste cu feliile si coaja rasa de lamaie, patrunjelul verde si usturoiul tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise