COJI DE PORTOCALE CONFIATE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g coji portocale
  • zeama de la o lamaie mare
  • 750 g zahar
  • Daca nu

Mod de preparare

Cojile se pot taia fideluta sau cubulete.

1. Cojile de portocale se tin in apa rece cel putin o ora pentru a se elimina amareala pe care o contin.

2. Se fierb in apa clocotita pana se inmoaie,dupa care se lasa la zvantat.

3. Siropul se prepara din 375 g zahar si se toarna fierbinte peste cojile de portocale zvantate si se lasa pana a doua zi acoperite.

4. Siropul se scurge si se pune din nou la foc,adaugandu-se restul de 375 g zahar si zeama de lamaie .Dupa ce se topeste se adauga cojile.

5. Se dau in cateva clocote si se rastoarna in alt vas.

6. Dupa 3-4 zile se repata operatia.

7. In ultima zi o sa vedeti ca siropul se leaga ca o dulceata.

8. Se lasa la racit si se ambaleaza in borcane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise