Cum se face coliva

Cum se face coliva

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - o cana de 250 grame de arpacas
  • - 3 cani de 250 de grame de apa
  • - 250 grame de zahar tos
  • - 250 grame de nuca macinata
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 2 esente de rom
  • - 2 esente de vanilie
  • - 6 biscuiti razuiti Petit Beurre
  • - zahar pudra( aproximativ 4 linguri)
  • - un varf de sare
  • - bombonele.

Mod de preparare

Cum se face coliva

1.Curatam arpacasul si il spalam in 9 ape.

2.In a zecea apa punem un varf de sare, arpacasul si dam in clocot, apoi mai fierbem 5 minute, o acoperim cu mai multe paturi si o lasam acoperita timp de 3-4 ore.

3.Dupa aceea o punem la fiert iar.Ne dam seama ca bobul e fiert cand e moale.In tot acest timp se amesteca in continuu pentru a nu se lipi.Daca mai e nevoie de apa, veti pune apa fiarta in prealabil.

4.Cand e bine fiert arpacasul adaugam 250 de grame de zahar si o mai fierbem aproximativ o ora, la fel amestecand in continuu.Apoi acoperim oala cu un tifon ud si 2 paturi si o lasam asa peste noapte.

5.A doua zi dimineata adaugam nuca, esentele, coaja rasa de la o lamaie si amestecam.

6.O asezam in tava si pe deasupra punem intai biscuitii razuiti, apoi zaharul pudra si o ornam cu bombonele.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise