Coltunasi cu carne de pasare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul: 350 gr. faina
  • 2 oua
  • lapte
  • sare; Umplutura: 1 piept de pasare sau orice carne de pasare fiarta (cca 500 g)
  • 1 morcov
  • ½ telina
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 100 gr. carne afumata (jambon
  • muschi file
  • costita etc.)
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata fin

Mod de preparare

Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se pregateste umplutura. Carnea de pasare si zarzavaturile fierte se dau prin masina de tocat carne, se pun intr-un castron si se amesteca cu un ou, sare, piper, verdeata si ceapa tocata marunt si inabusita putin in ulei. Separat se pune la fiert o oala, nu prea inalta, cu apa cu sare si lapte, in care se vor fierbe coltunasii. Din aluat se intind foi groase de 0,5 cm care se taie in patrate cu latura de 6-7 cm. Pe fiecare patrat se pune cite o lingurita din compozitie. Patratele se impaturesc in doua pe diagonala. Se apasa apoi pe margini ca sa se lipeasca si sa nu iasa umplutura. Se pun apoi la fiert cca 10 minute. Se scot coltunasii cu o lingura cu gauri, se asaza intr-o tava, se stropesc cu unt si cu un sos de smintina cu mustar si lamiie sau sos de rosii si se pun la cuptor pentru 10-15 minute

Se servesc calzi

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise