Compot de cireşe sau de vişine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • fructe spălate, fără codiţe(să nu fie moi)
  • 300g zahăr la 1 l de apă(la cireşe)
  • 1 kg de zahăr la 1,5 l de apa pentru visine)

Mod de preparare

Se spală fructele, se înlătură cele cu defecte(moi, puncte negre), se rup codiţele(care se usucă pentru ceai).

Se pun fructele în soluţie caldă de zahăr, preparată dinb 300g zahăr la 1l de apă.

Dupa ce dau un singur clocot, le scoatem cu paleta de spumă şi le aşeză în borcane.

Turnăm siropul, capsăm borcanele şi le sterilizăm.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise