Compot de cireşe sau de vişine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • fructe spălate, fără codiţe(să nu fie moi)
  • 300g zahăr la 1 l de apă(la cireşe)
  • 1 kg de zahăr la 1,5 l de apa pentru visine)

Mod de preparare

Se spală fructele, se înlătură cele cu defecte(moi, puncte negre), se rup codiţele(care se usucă pentru ceai).

Se pun fructele în soluţie caldă de zahăr, preparată dinb 300g zahăr la 1l de apă.

Dupa ce dau un singur clocot, le scoatem cu paleta de spumă şi le aşeză în borcane.

Turnăm siropul, capsăm borcanele şi le sterilizăm.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise