Compot de cirese

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • zahar- cate 4 linguri pentru fiecare borcan
  • apa

Mod de preparare

Ciresele se spala, se rup coditele si se

lasa o jumatate de ora in apa rece.

Daca au viermi, acestia vor iesi la

suprafata.

Scurgem apoi apa si alegem doar

ciresele sanatoase, pe cele

"nesanatoase ".....nu le punem :))

Borcanele se spala cu detergent de vase,

se limpezesc bine in mai multe ape si

se scufunda pe rand intr-un vas cu

apa care fierbe ,pentru a se steriliza.

Sau se pun in cuptor 10-15 minute.

La fel procedam si cu capacele.

Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7

borcane cu compot.Depinde de cat

de pline vom pune borcanele.

Borcanele sterilizate se lasa sa se

raceasca apoi se umplu cu cirese,

se adauga in fiecare cate 4 linguri

rase cu zahar si se umplu cu apa (rece).

Punem capacele si scuturam

borcanele pentru a se amesteca

putin zaharul.

Nu va faceti griji! zaharul se va

topi in timpul prepararii.

Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos,

tava mare de la aragaz si o umplem cu apa.

Peste tava punem gretarul cuptorului

si pe el asezam borcanele cu putin spatiu

intre ele ( sa nu se atinga).

Inchidem cuptorul si lasam compotul

sa se faca la foc potrivit,

timp de 40-45 minute.

Ne dam seama ca s-a facut atunci cand

ciresele se ridica la suprafata

iar apa s-a colorat si face bule

Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.

Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise