Compot de corcoduse

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • corcoduse
  • zahar
  • apa
  • eu am pus si o esenta de vanilie.

Mod de preparare

la 5 kg de corcoduse se pune 1 kg de zahar.

eu am avut 4,600 kg de corcoduse si am pus 800 de gr de zahar.

in borcane de 800, am pus cam 3 sferturi corcoduse.

siropul l-am facut asa:

4,5 litri apa, zaharul tot si o esenta de vanilie.

am lasat la foc pana a clocotit lichidul un picut. apoi l-am lasat sa se raceasca un pic si l-am turnat in borcane. am strans capacele bine cu mana sotului,... si apoi in oala cu apa rece, in prosop, la sterilizat, pentru 3 ore.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise