Compot de gutui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg. gutui
  • 200 gr. zahar
  • 3 pahare apa
  • putina scortisoara

Mod de preparare

Se curata gutuile de coaja si simburi si se taie felii potrivit de groase. Se pun in apa rece. In acest timp, se fierbe zaharul cu apa si scortisoara. Cind siropul este pe jumatate gata, se adauga gutuile si se lasa sa fiarba acoperit la foc incet pina se inmoaie.

Se serveste rece

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise