Compot de pere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr. zahar
  • 3/4 l apa
  • coaja de lamaie sau un sfert de baton de vanilie
  • 6-7 pere

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi. Pana se pun la fiert, se tin pe masura ce se curata, intr-un castron acoperit cu un servet udat in apa sarata, ca sa nu se inegreasca. Cand siropul incepe sa fiarba, se da focul mai mic, asa incat sa nu mai dea decat clocote slabe, si se pun perele. Se supravegheaza sa nu fiarba prea tare, si nici prea mult timp. Se tin pana capata un aspect transparent, fara sa se sfarame. Sunt gata atunci cand incercand cu un chibrit, acesta strabate perele usor.Se toarna in compotiera si se servesc dupa ce s-au racorit. Pentru un compot mai legat, cand sunt perele gata, se scot si se pun in compotiera. Siropul se mai fierbe la foc iute cateva minute. Se strecoara peste perele din compotiera.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise