Compot de piersici

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg de piersici = 8 borcane
  • 2 1/2 linguri de zahar / borcan
  • 1 varf de lingurita de zahar vanilinat / borcan
  • apa

Mod de preparare

Spala bine piersicile de puf, le scoti samburii, le tai fie in jumatati, fie in sferturi - dupa preferinta.

Asezi bucatile de piersici in borcane, pui zaharul si zaharul vanilinat, umpli borcanele cu apa si infiletezi bine capacele.

Pune borcanele in oala cu apa rece, pe un prosop si lasi la foc mic pana incepe sa fiarba apa. Din acel moment mai lasi pe foc inca o ora. Scoti borcanele si le impaturesti bine pentru 24 de ore. Apoi, la camara cu el...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise