Compot de piersici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 2 borcane de 800g
  • 1 kg piersici proaspete, de buna calitate
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • apa

Mod de preparare

Se spala si se usuca bine borcanele.

Compotul se poate prepara din piersicile cu tot cu coaja sau se pot decoji, asa cum am preferat si eu.

Se scufunda piersicile in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi se scot si se decojesc foarte usor.

Se taie in jumatati cu ajutorul unui cutit, se desprind de pe sambure si se aseaza in borcane.

Se adauga 2 linguri de zahar si putin zahar vanilat, dupa gustul fiecaruia si se completeaza cu apa rece.

Se pun capacele si se fierb intr-o oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel cam 20-25 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Se invelesc in prosoape pana la racirea completa.

Eu am pregatit compotul pentru torturi sau prajituri, insa poate fi consumat si ca atare. Are un gust deosebit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise