COMPOT DE PRUNE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 kg de prune
  • zahar

Mod de preparare

Pentru un borcan de 800 g este nevoie de 5-6 prune si 2-3 linguri de zahar functie de cat de dulci sunt prunele.

Se spala prunele bine, se indeparteaza coditele si se aseaza in borcanele curate. Se pune zaharul , se completeaza cu apa si se inchid borcanele care se aseaza intr-o oala cu apa rece pe fundul careia se aseaza prosoape sau ziare si se da la fiert. Se tin borcanele la fiert cca 30 min sau pana cand lichidul din interiorul borcanului incepe sa se coloreze.Se pot lasa borcanele in oala pana a doua zi sau se scot si se pun in paturi pana se racesc.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise