Compot de prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • prune sau orice alt fruct de sezon
  • zahar
  • aspirina
  • apa
  • Indiferent de fructele folosite, reteta e aceiasi.
  • Nu am folosit niciodata conservant de nici un fel.
  • Asa m-a invatat mama,pentru ca si ea face la fel si ii ies foarte bune compoturile.

Mod de preparare

Prunele le-am spalat si le-am pus in borcane de 700(borcane de mazare am folosit eu) dupa care am adaugat cate o aspirina in fiecare borcan.

La un borcan am folosit 3 ling de zahar dar se poate pune si 4 linguri in functie de gustul fiecaruia sau daca se folosesc prune un pic mai verzi.

Am pus apa cu zaharul la fiert si cand a fiert am pus apa in borcane.

Atentie. ca sa nu crape borcanul am pus sub el un cutit.

Le-am rasturnat cu susul in jos timp de 5 min dupa care le=am intors si le-am asezat intr-o patura groasa,acoperite pana a doua zi cand le-am pus in camara.

Nu le-am dat in duns nu e nevoie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise