Compot de prune cu aroma de vanilie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg prune
  • ½ litru apa
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamiie
  • vanilie

Mod de preparare

Se pun la fiert zaharul si apa. In acest timp se curata fiecare pruna de pielita si se moaie in zeama de lamiie. Astfel pregatite, se pun prunele in sirop, se adauga vanilia si putina zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba 5-6 minute, din momentul cind incepe sa fiarba, luind spuma care se formeaza

Se serveste rece

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise